Crea Oum Amine voor creativiteit en verbinding

Wat doet Amine op een regenachtige dag?

Gepubliceerd op 11 september 2020 om 09:48

We hebben de afgelopen periode veel regen gehad Amine en mama zijn erg nat geregend waardoor we flink de griep te pakken hadden hierdoor was Amine's wereld een beetje stil. We hadden vele leuke ideeën maar door ziekte hebben we die nog niet kunnen uitvoeren. We krabbelen er weer wat boven op dus tijd voor een nieuw blog. 

Strijk kralen.

Strijk kralen zijn plastic kraaltjes die je op een pinnetjesbord kan plaatsen. Je kunt er mooie figuren mee maken doormiddel van een patroon of je eigen creativiteit te gebruiken. Wanneer alle kralen op het bordje zijn geplaatst doe je het bijgeleverde papier erover heen en kan je creaties gestreken worden (dit dient altijd door een volwassenen te gebeuren) mocht je geen papier meer hebben van de strijk kralen zelf dan kun je bakpapier gebruiken. Door de warmte van het strijkijzer smelten de kraaltjes samen. Als je werkje is afgekoeld dan kan je het van het pinnenbordje afhalen. Zo kun je het bordje steeds opnieuw gebruiken.

 

Voor de kleine strijk kralen staat een leeftijd van 5 jaar op de verpakking. Amine is 3 en kan dit al goed zelf. Elk kind is anders. Kijk naar de intresse en het kunnen van je kind. Mochten de kleine kraaltjes nog te fijn zijn zijn er ook Maxi kralen deze zijn groter en makkelijker neer te leggen.

Op de foto hieronder zie je een voorbeeld van de maxi kralen. De maxi kralen zijn online te koop maar ook bij de intertoys.

Amine neemt jullie mee in zijn strijk kralen avondtuur

Wij hebben de bovenstaande benodigdheden gebruikt. Amine wou graag een dinosaurus maken en Jace van de paw patrol. Beide zijn te koop bij de Intertoys. Klik op de onderdstaande buttons voor de linkjes.

De paw patrol strijkkralen zijn op moment in de aanbieding van €7.99 voor 4,99

We zijn begonnen met Jace. Met een beetje uitleg en sturing van mama ging Amine geconcentreerd aan de slag. Het lukte hem goed om de juiste kraaltjes op de juiste kleurtjes te leggen.1 tip plak het patroontje vast met een plakbandje aan het pinnenbordje. Dit voorkomt verschuiven van het patroon.

Wij wouden per kleur werken maar dit was niet zo'n succes. Werk van binnen naar buiten dit is het makkelijkste.

Jace is af! Deze zien jullie later in het artikel terug want Amine was nog niet klaar, hij heeft nog een prachtige tyrannosaurus rex gemaakt voor oma.  

Dit is nog een verrassing dus we mogen nog niet mee kijken tijdens het proces. Amine zegt dat we mogen kijken als de tyrannosaurus rex af is!

Ze zijn af!! Klaar om gestreken te worden. Kijken jullie mee voor het eindresultaat 

Zoals ik aan het begin van het artikel al aan gaf hebben we strijk papier nodig om de creaties te kunnen strijken. Laat het strijken altijd door een volwassenen doen. Het strijkijzer word enorm heet!

De creaties zijn gestreken en afgekoeld. Zodra de creaties zijn afgekoeld kunnen ze van het pinnenbordje af. Zie onderstaande foto voor het resultaat. Prachtige strijk creaties van Amine. Amine wil deze cadeau geven aan opa & oma. We maken er een mooie kaart van.

Het eindresultaat!! De cadeau kaarten voor opa en oma made by Amine♡

We hopen jullie hiermee te hebben geïnspireerd voor een leuke activiteit.

Voor de laatste updates vergeet niet mijn mama Saloua te volgen op social media via de onderstaande buttons.

Laat een leuke reactie achter in het reactie veld onder aan de pagina.

 

Veel liefs,

Mama Saloua & Amine ♡

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.