Crea Oum Amine voor creativiteit en verbinding

Home » Oummie talk » Mijn Hijab🧕 (hoofddoek)

Mijn Hijab🧕 (hoofddoek)

Gepubliceerd op 4 oktober 2020 om 15:11

Vaak denken mensen door mijn kleding dat ik van buitenlandse afkomst ben, de mensen zijn verbaasd wanneer ik vertel dat ik Nederlandse ben. Ze vragen door naar de afkomst van mijn ouders maar tot hun verbazing zijn ook mijn ouders van Nederlandse afkomst. Lees hier mijn verhaal.

MY STORY. 

Ik ben opgegroeid in een multiculturele buurt waaronder ook veel moslims, geweldige liefdevolle sociale mensen met hun hart op de juiste plek. Op jonge leeftijd nooit nagedacht over hun geloof maar ik heb mijn omgeving altijd als liefdevol ervaren.

 

Eenmaal volwassen nog altijd omringd door een multiculturele omgeving maar dan zie je de vele negatieve berichtgeving betreft de Islam en de moslims. Dit beeld wat word geschetst paste totaal niet in het beeld wat ik had over deze groepering.

 

December 2012.

Steeds nieuwsgieriger werd ik naar hun geloof. Ik heb een Qoran besteld en ben me gaan verdiepen. Ik had nog geen intentie om me ook daadwerkelijk te bekeren maar was wel erg nieuwsgierig of de negatieve uitspraken en lading wat de media verspreid terug te vinden was in de Qoran, gezien ik die negativiteit niet ervaarde in mijn omgeving.

Alles wat ik leerde over de Islam was zo makkelijk te begrijpen het was eigenlijk allemaal zo logisch wat ik las. Ik las helemaal niet over een haatdragend geloof maar juist een heel liefdevol geloof wat matchte met mijn omgeving vol liefdevolle moslims.

 

 

 

Ramadan 2013. 

Ik besloot mee te doen met de Ramadan. Ik wilde ervaren hoe dit was en heb me voor de volle 100% ingezet. Ondanks mijn chronisch ziekte liet ik me niet weerhouden van deze ervaring. Ik ben die maand onder controle geweest van een dokter om te kunnen peilen wat voor effect dit had op mijn lichaam. Tot mijn verbazing en die van de dokter ging het super goed met mij en mijn lichaam reageerde super positief op het vasten. Tijdens deze Ramadan heb ik besloten om moslim te worden. Ik ben dag 1 van deze Ramadan gestopt met roken en heb tot de dag van vandaag nooit meer een sigaret aangeraakt. Zo heb ik alle opvolgende jaren de Ramadan als geweldig ervaren. Ook besloot ik mijn eet gedrag aan te passen en me anders te gaan kleden. 

Stap voor stap veranderde mijn levensstijl.

 

 

2 jaar later 2015.

Ontmoette ik mijn (ex) man. Ik droeg op dat moment nog geen hoofddoek. Wel heb ik mijn (ex)man op de hoogte gesteld wat mijn intenties waren en ik graag een hoofddoek wilde gaan dragen. Dit vond ik wel zo netjes om voorafgaand te melden. Op dat moment stond hij daar volledig achter. Een jaar later 2016 zijn wij getrouwd en wilde ik de stap zetten om daad bij woord te voegen. Ik wilde heel graag een hoofddoek dragen maar tot mijn verbazing was mijn (ex)man van gedachte veranderd hij stond op dat moment niet achter mijn keus. niks kon mij er nog van weerhouden. Ik vond het jammer dat hij niet achter me stond en me daarin niet steunde maar ik heb de stap toch gezet. Hij wou in eerste instantie niet naast me lopen, hij schaamde zich voor mij en wat de buitenwereld wel niet zou denken. Mij kon het niet zoveel schelen wat de buitenwereld dacht het ging tenslotte om mij en mijn Schepper. Ik kreeg vele positieve reacties van mijn omgeving en voornamelijk van de niet moslims, reacties zoals je bent prachtig verwarmde mijn hart. Toen mijn (ex)man uiteindelijk door kreeg dat dit echt was wat ik wou en die hoofddoek niet meer af zou gaan heeft hij zich erbij neergelegd.

 

Uiteindelijk zijn wij in 2018 uit elkaar gegaan en gescheiden. De beweegredenen daarvan zijn niet relevant voor dit blog het gaat tenslotte om mijn verhaal betreft mijn hoofddoek.

Mensen waren verbaasd dat ik mij nog steeds bedekt kleedde en mijn hoofddoek niet af deed. Ik kreeg reacties als je bent nu toch gescheiden waarom draag je die doek nog? Waarom kleed je je nu niet normaal? Het verbaasd mij dat dit vandaag de dag de veel voorkomende gedachte zijn.

 

Dit wil ik nu voor eens en altijd de wereld uit helpen! Dit is voor mij normaal! Dit is voor mij mijn eigen keus! Ik word niet onderdrukt! Ik ben een alleenstaande vrije vrouw een trotse mama van Amine en trots op mijn hijab.

 

Ik hou van mijn hijab! Dit is wie ik ben dit is waar ik trots op ben! Ik ben bekeerd uit vrije wil al voordat ik mijn (ex) man ooit heb gezien. ik ben bekeerd voor Allah. Ik draag mijn hijab uit vrije wil, Ik deed dit voor mijzelf en ben tot de dag van vandaag nog altijd blij met de keuze die ik heb gemaakt en dat is de reden dat "die doek" nog steeds op mijn hoofd zit. Mijn liefde voor de Islam groeit nog elke dag. 

 

Ik wil voorop stellen dat het niet mijn intentie is om mijn ex man in een kwaad daglicht te zetten, maar hij is wel een stukje van mijn hoofddoek story waarin ik een duidelijk beeld wil geven. Vele mensen zijn er van in de veronderstelling dat vrouwen ertoe gedwongen worden, dat de Islam vrouwenonderdrukking is. Met mijn verhaal wil ik laten zien dat deze beeldvorming onjuist is. Wij vrouwen hebben enorm veel rechten in de Islam waar mensen vaak geen weet van hebben. Ik krijg vaak de vraag of mijn man me hiertoe dwingt ze zijn dan ook verbaasd als ik zeg dat ik alleen ben. 

 

 

Dit is wie ik ben, dit is my story.

 

Liefs Saloua♡

 

 

 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Ilhame
2 jaar geleden

Ben trots op jou en amine❤

OmA henny
2 jaar geleden

Goed hoor lieverd

Thessa Vooijs
2 jaar geleden

Helder verhaal.

Fijn dat je jouw verhaal met ons wilde delen.

Esmeralda
2 jaar geleden

Ma shaa Allah! Allahoema Barek.
Je bent een prachtig mens.
Sterk en een eigen wil!

Luc Hillaert
2 jaar geleden

Mooie ervaring.