Crea Oum Amine voor creativiteit en verbinding

Ramadan planner πŸŒ™

Gepubliceerd op 5 maart 2022 om 15:55

Salam alaikoum wa rahmatullahi wa barakatuh lieverd volgers. Zoals beloofd heb ik de afgelopen maanden hard gewerkt aan een Ramadan planner. De planner bevat maar liefst 37 pagina's in totaal. Zijn jullie nieuwsgierig? Of ben je nieuwsgierig wat de Ramadan voor ons betekend? Lees snel verder


De tijd vliegt, de Ramadan staat voor de deur.Het is hoog tijd om de Ramadan planner online te zetten. Ik heb er voor gekozen om de pagina's los downloadbaar te maken omdat sommige schema's ook buiten de Ramadan gebruikt kunnen worden. De schema's zijn per week gemaakt. Het schema voor het gebed bijvoorbeeld moet 4 keer afgedrukt worden voor de gehele maand Ramadan.

Wat is Ramadan?

Voor mijn niet moslim volgers een klein stukje uitleg over de maand Ramadan. Ramadan is de negende maand van de islamitische kalender. De islamitische kalender is een maan kalender hierbij word gekeken naar de stand van de maan. De islamitische kalender is anders dan de kalender die we hier in Nederland gewend zijn.Op de islamitische kalender is het vandaag geen 5 maart 2022 maar 2 Sha'ban 1443.  

 

De Ramadan is de naam van de maand. In de maand Ramadan vasten moslims over de hele wereld van zonsopkomst tot zonsondergang. Dit betekend geen eten maar ook geen drinken. De maand Ramadan staat in het teken van aanbidding. Dit betekend dat we niet enkel onszelf ontzien van eten en drinken maar ook een betere versie van onszelf proberen te worden. We verbeteren/doorbreken onze dagelijkse gewoontes. We verrichten vrijwillige gebeden naast de verplichten gebeden. We doen kennis op over ons geloof om het daarna te kunnen praktiseren. We denken aan en helpen de mensen die het minder hebben. 

 

Tijdens de maand Ramadan heeft Allah de Qoran neergezonden. Dit maakt de maand Ramadan extra speciaal. Ben je ziek en kun je om medische reden niet vasten word je vrijgesteld van het vasten. De moslims die niet vasten dienen extra zorg te bieden voor de mensen die het minder hebben.


De Profeet heeft gezegd:

“Iemand die vast ervaart twee vreugden: hij is vol vreugde wanneer hij zijn vasten verbreekt en hij is vol vreugde met zijn vasten wanneer hij zijn Heer ontmoet.”

Overgeleverd door Abu Hurayrah en staan vermeld in Sahih Bukharie en Muslim.

 

 

“Niemand van jullie zou één of twee dagen voor de maand Ramadan moeten vasten, tenzij hij de gewoonte heeft om (vrijwillig) te vasten (en zijn vasten valt samen met die dag), dan kan hij vasten.”

Deze overlevering staat vermeld in Sahih Bukharie en Sahih Muslim en is overgeleverd door Abu Hurayrah (moge Allah tevreden met hem zijn) van de Profeet (Allah’s vrede en zegeningen zij met hem).

 

De Profeet heeft gezegd:

“Ga vasten wanneer jullie hem (de nieuwe maan) zien en hou op met vasten wanneer jullie hem (de nieuwe maan zien). Wanneer het boven jullie bewolkt is, maak dan de (voorgaande maand) Shabaan vol tot hij dertig dagen is.”

Overgeleverd door Sahih Bukharie en Sahih Muslim

 

 

“Wanneer de maand Ramadan komt, worden de poorten van het Paradijs geopend en worden de poorten van de Hel gesloten en zijn de shayatien vastgeketend.”

In sahih Bukharie en Muslim staat dat Abu Hurayrah (moge Allah tevreden met hem zijn) heeft overgeleverd dat de Boodschapper van Allah (vrede en zegeningen zij met hem) dit heeft gezegd.


Moge Allah Subhanahu wa Ta’ala jullie vasten en gebeden accepteren. Moge Allah Subhanahu wa ta’ala het vergemakkelijken voor een ieder die het moeilijk heeft. Moge Allah Subhanahu wa Ta’ala jullie vreugde doen voelen, jullie kennis vermeerderen en doen behoren tot de standvastige en de bewoners van het Paradijs. 

Blijf ons volgen via de onderstaande buttons op social media.

Veel liefs Saloua β™‘


Gelieve de bestanden niet onderling te delen. Wil je de planner delen deel dan de link van de website.

Download onderstaand gratis de Ramadan planner. Laat in de reacties onder aan de pagina weten wat jullie er van vinden 

Ramadan planner voorblad
Afbeelding – 1,9 MB 303 downloads
Intentie
Afbeelding – 1,0 MB 199 downloads
Ramadan aftel kalender
Afbeelding – 1,7 MB 222 downloads
Checklist
Afbeelding – 1,5 MB 204 downloads
Doelen
Afbeelding – 1.007,5 KB 203 downloads
Suhoor/Iftar
Afbeelding – 841,2 KB 195 downloads
Weekmenu
Afbeelding – 1,1 MB 210 downloads
Boodschappen lijst
Afbeelding – 1,5 MB 173 downloads
Gebeden checklist
Afbeelding – 1,6 MB 174 downloads
Ochtend routine
Afbeelding – 1,7 MB 194 downloads
Sunnah van Profeet Mohammed
Afbeelding – 1,1 MB 154 downloads
Dhikr schema
Afbeelding – 1,7 MB 183 downloads
Avond routine
Afbeelding – 1,7 MB 174 downloads
Voordelen van Sadaqa
Afbeelding – 1,0 MB 164 downloads
Sadaqa bucket list
Afbeelding – 1,1 MB 160 downloads
Ramadan bucket list
Afbeelding – 1,2 MB 173 downloads
Eid cadeau's
Afbeelding – 1,1 MB 183 downloads
Eid checklist
Afbeelding – 739,4 KB 158 downloads
Reflectie
Afbeelding – 1,1 MB 167 downloads
Eid mubarak
Afbeelding – 1,6 MB 179 downloads

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.